keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Lukusuunnitelma 2018

Lupasin postata lukusuunnitelmaani. Tässä se nyt tulee.


Noin. Eikö olekkin sievä ja näppärä?

Lukusuunnitelmani koostuu siis kahdesta osasta. Ennen huhtikuuta suoritettavasta perusosaamisen hankkimisesta ja huhti-toukokuun kestävästä kertaamisesta. Elämäntilanteeni vuoksi tuntivaatimusten asettelu olisi sulaa hulluutta, sillä ikinä en voi tietää mitä päivä tuo tullessaan ja löytyykö lukurauhaa (saati tilaisuutta tarttua kirjaan) ennen klo 21. Sen jälkeen opiskelen sen mitä nuutuneet aivot antavat myötä. Tämä luo tiettyjä haasteita ihmiselle, joka on tottunut pohtimaan, vertaamaan, analysoimaan ja uudelleen analysoimaan suunnitelmia, niiden pitävyyttä ja tarvittaessa uudelleenohjaamaan suunnitelmia. Olen tehokas pläänneri, vähemmän tehokas sitten sillä toteutuksen puolella. Ainakin näin opiskeluun liittyen.



Koska vuorokauden aikana käytettävä tuntien määrä on vaihteleva ja usein vaikeasti ennustettava, pyrin keskittämään voimavarani määrän sijasta laatuun. Yritän ymmärtää saamaani tietoa ja yhdistää sen aiemmin oppimaani. Mietin usein miten tämä tieto on sovellettavissa jo oppimaani. Tämä ajattelu menee jo niin pitkälle, että kysyn itseltäni, miten hyödynnän tätä tietoa,kun Pipsa possu pohtii syviä viisauksia kuten kuralätäköitä.

Millä nopeudella vesipisarat roiskuvat? Minkä muotoisen käyrän possujen värähtelyliike piirtää kuvaajalle?

Ja koska oppimisen tulee olla tavoitteellista, olen kuitenkin asettanut itselleni välitavotteita. Tässä muutamia listattuna:

1. Helmikuun puoleen väliin mennessä: kemia ja fysiikka on saatettu vähintäänkin välttävälle perusosaamisen tasolle. Tähtäimessä laskurutiinin integrointi osaksi vastaustekniikkaa ja lainalaisuuksien sekä ilmiöiden laaja-alainen ymmärtäminen. Jokaiselle päivälle on määritelty raakarajatut aihealueet opiskelua varten. Tällä kertaa aikataulun pettäessä tai muuten opiskelun junnatessa en jää paikoilleni yhteen osa-alueeseen, vaan siirryn seuraavaan. Palaan tähän myöhemmin.


Minulla on siis kuusi viikkoa aikaa käydä läpi fysiikan 3,4,5,6,7 ja 8-kurssi, sekä kemian 3,4 ja 5-kurssi. Ihan toteutettavissa(ko?).Tähän ainakin pyritään.(ke1,ke2,
fy1 ja fy2 sain kahlattua viime vuoden puolella.)


2. Maaliskuun päätteeksi: Fysiikan, kemian ja biologian hyvä perusosaaminen on saavutettu. Mahdollisimman paljon työstetty syventävää ja tieteenaloja yhdistävää tietoa.

Biologiasta käytävänä läpi vielä kurssit 3 ja 5. Luen läpi molemmat lukion kirjasarjat. Yritän tehdä valmennuskurssikirjojen tehtäviä ja vanhoja pääsykokeita, sekä tehdä aiheista muistiinpanoja. Uskon kuitenkin, että muistiinpanojen teko tulee jäämään. En ole ikinä oikein jaksanut niitä värkätä.

3. Huhtikuun Päätteeksi: Olen omaksunut hyvän vastausrutiinin ja harjaantunut vastaamaan riittävän nopeasti ja tunnistamaan omat heikkoudet.

4. 16.5.2018 mennessä, osaaminen on riittävällä tasolla opiskelupaikan takaamiseksi. <3


Suunnitelma kuulostaa melko tuskaiselta, ympäripyöreältä ja likimahdottomalta. Siltikin, olen todennut sen itsessäni, että työskentelen parhaiten paineen alla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti