sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Pääsykoe 2018: tuntuma kokeesta

Teksti on jälleen julkaistu viiveellä, joten aika ei ihan täsmää :)

Nyt on jo toinen päivä post partum pääsykoelappusen kanssa. Kädet tutisten ja emotionaalisesti mykkänä kiikutin tuon nivaskan tulevaisuuttani määrittäviä (pehmeän, kuten kokeen alussa vaadittiin) lyijykynän piirtämiä epätoivoisia suttauksia valvojalle. Katse jähmettyneenä tuijotin tuota nidottua  hien ja veren värjäämää läjää  epätoivoa,  kun se lopulta laskettiin postin siniseen muovilaatikkoon. Vilkuttelin vielä mielessäni heipat ja onnentoivotukset, keräsin kamat ja häivyin vikkelään. Päässä myllersi monta asiaa. Miten tässä näin kävi? Minne kaikki aika katosi? Valitsinko monivalinnat oikein? Miten tästä selvitään? Päälimmäisenä oli helpotus: nyt olin antanut kaikkeni, ja enää tästä ei tarvitsisi stressata. Työ on tehty, ja nyt saa keskittyä niihin tuleviin häihin. Nähdä ihmisiä ja istua perheen kanssa nuoskalla.  Ah, ihana loma.
Kuvahaun tulos haulle holiday relax


 Hyvä olo jatkui vielä iltaan. En juuri miettinyt koko koetta, vaan painuttiin miehen kanssa ensi kertaa vuoteen treffeille (katsomaan infinity war:n, tietenkin). Kotia ajaessa se iski. Se armoton vitutus, josta isot pojat olivat jo varoitelleet.

Kuvahaun tulos haulle why


Nämä kaksi päivää ovat kuluneet suruprosessin kaltaisen tunneskaalan kanssa taistellessa.  Kieltäminen, viha, epätoivo, hyväksyntä. Näitä on käyty läpi. Aina välillä toivon kipinä vielä lepattelee mielen sopukoilla. Mutta pääpiirteittään kaikki haaveet ja toiveet tulevasta opiskelupaikasta on jo kuopattu. Eniten harmittaa, kun kaikki se tehty työ ei tuottanutkaan tulosta.

Pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. Vaikka lievästi sanottuna keittää aloittaa opiskelu uudestaan syksyllä, koen myös suurta taistelutahtoa. Tämän vuoden koe osoitti, että pystyn tähän varmasti. Olen myös todella innostunut ja motivoitunut parantamaan osaamistani, ja onhan pohja oppimiselle tänä vuonna miljoona kertaa parempi viime vuoteen nähden.

Kuvahaun tulos haulle flowers


Tässäpä pikaisesti avausta miten pääsykoe mielestäni meni. Teen vielä myöhemmin postauksen kokeen kulusta ja siinä tekemistäni virheistä,analyysin pisteistä ja vastaustekniikastani sekä viime vuoden opiskelun yhteenvedon sekä tulevan vuoden opinto suunnitelman. Toivottavasti opintopaikka tulee tänävuonna mahdollisimman monelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti