tiistai 15. toukokuuta 2018

Viimeinen päivä ennen koetta

Aurinko paistaa. Juon kahvia ja syön suklaata. Kertailen pikkuhiljaa bilsaa ja käyn läpi fysiikan ja kemian kaavoja selittäviä ilmiöitä. Ihailen vierashuoneemme tapetteja, joiden valintaan olen edelleen erityisen tyytyväinen. Välillä käyn vilkuilemassa muiden bloggaajien kirjoituksia, josko joku muukin olisi päivitellyt viime hetken fiiliksiä. Mummu ja pappa hoitaa lapsia, itse saan keskittyä kerrankin vain itseeni. Ja opiskeluun.
Kuvahaun tulos haulle coffee relax

Eilinen paniikki on vaihtunut seesteiseen olotilaan: kävi miten kävi, elämä jatkuu.  En oikein saa mitään irti tästä loppuvaiheen opiskelusta, olen mielestäni jo ihan hyvin perillä asioista jotka ovat vahvuuksiani, vaikkakin olen myös kiusallisen tietoinen heikkouksistani. Enää en viitsi kuitenkaan aloittaa uusien isojen asioiden opettelua, vaan nyt mennään pala sieltä, pala täältä. 

Kuvahaun tulos haulle study is fun
Pääsykoeosallistujien olotilakaavio

En oikein osaa kuvailla tätä olotilaa, en ole luovuttanut, mutta en ole myöskään itsevarmana menossa kokeeseen. Totuus kuitenkin on, että tämän vuoden kokeessa menestyminen on minulle valitettavan paljon tuuripeliä. Osaan tehtävät, jos vain satun hoksaamaan millä kaavoilla, millä oletuksilla ja millä lainalaisuuksilla mikäkin laskutyyppi ratkaistiinkaan. Odotan kuitenkin huomenna alkavaa lukulomaa, heinäkuussa lomaillaan sitten työelämästäkin. Kuitenkin kesäksi elämä kevenee todella paljon, ja vähän mietiskelinkin jo miltä tuntuisikaan kun päivässä olisi hetki, jolloin ei olisi mitään tekemistä.

Kuvahaun tulos haulle doctor

Tänään keräilen pikkutietoa, itsevarmuutta ja hyvää fiilistä. Huomenna ennen koetta viritän ajattelun ihan tehokierroksille. Jos hyvin käy, pääsen kokeeseen hyvin levänneenä, nukkui kuopuskin pitkästä aikaa liki täyden yön. Itselle kertyi rikkoutumatonta yöunta jopa kuusi tuntia! Kun vielä ensi yön nukkuu vähintäänkin yhtähyvin, voisi sanoa että pystyn todennäköisesti loogiseen ja kausaaliseen ajatteluun, ehkä. Ainakin toimimaan kuin ihminen, eikä kofeiinilla öljytty äitirobotti, joka meillä on kevään ajan asunut.
Kuvahaun tulos haulle mum robot
U, Me, US.

Kävi miten kävi, olen ajatellut että blogi jatkaa olemassa oloaan.  Joko edelleen pääsykoeblogina, tai sitten tarinana kohti tulevaa unelma-ammattia. Vielä viimeiset onnen toivotukset jokaiselle! Tulen päivittämään fiiliksiä kokeesta kunhan järkytykseltäni selviän, ja silloin olisi ihana saada kuulla miten muilla on mennyt <3 


4 kommenttia:

  1. Ajattelin pysyä poissa blogeista vikat päivät, mutta täällä sitä ollaan. Ei kykene muuhunkaan järkevään tekemiseen, mutta omaa blogia ei kyllä pysty päivittämään enää :D Pitää toivoa, että osuu itselle sopivat tehtävät kokeeseen ja ymmärtää mitä niissä kysytään... Onnea kokeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, niinpä! Minä taas olen nyt roikkunut blogeissa ja älyvuodossa. Lohdullista on ollut huomata, että en ole ainoa joka panikoi. Olen myös koittanut kattoa inspiroivia ohjelmia josko niistä saisi tahtotilaa kohilleen huomiselle. :) ja hei, laita toki blogisi nimi niin käyn tutustumassa! :) kuin myös, onnea! Kyllä tästä hengissä selvitään

      Poista
    2. https://resilienssi.blogspot.com
      Tuolla on omia ajatuksia tästä keväästä. Paniikki kyllä nostaa päätään kunnolla, mutta kunhan heräisi aamulla ajoissa ja löytäisi oikean salinkin vielä niin olisi jo hyvä alku kokeelle :)

      Poista
    3. Joo kyllä paikanpäälle meneminenkin on jo voitto sinänsä! :) kappas, sulla olikin tuttu blogi, aika vasta siihen törmäsinkin. :) tsemppiä hirveenä! Huomenna molemmat voittajana kotiin, eikö :D

      Poista