tiistai 8. lokakuuta 2019

viikko 39: Organisointia, suunnittelua ja seurantaa

Takana melkoisen tavallinen viikko. Opiskelun suhteen aikataulu ei tahdo pysyä millään ja tiedän jo etukäteen että myös seuraava viikko tulee olemaan melkoisen haastava. Murjotan kun en pääse lukemaan, ja kun pääsen, en tahdo oikein tietää mistä aloittaisin. Päämäärä siintää selkeänä mielessä, mutta ryhti opiskeluun vielä puuttuu selkeästi.

Kuvahaun tulos haulle fall

Tällä viikolla yritin siis paneutua mua kovasti hidastavaan seikkaan. Suunnitteluun. Organisointiin. Koen jotenkin opiskelun aikataulutuksen ja suunnittelun hirveän hankalaksi, varsinkin kun en voi etukäteen päättää kuinka monta tuntia viikossa aikaa työskentelylle siunaantuu. Aiemmin olen kuvitellut olevani hyväkin suunnittelija, ja opintosuunnitelmia, suunnitelman suunnitelmia ja hätäsuunnitelmia löytyykin kuluneen kahden vuoden ajalta melko paljon. Mutta sitä kuinka hyvin suunnitelmat pitävät, en ole näköjään seurannut lainkaan.

Kuvahaun tulos haulle plan b school meme

Tartuin myös härkää sarvista ja suoritin jo hieman stressiksi asti paisuneen asian vihdoin pois päiväjärjestyksestä. Kävin nimittäin läpi kaikki viime vuosien valmennuskurssien materiaalit ja järjestin ne. Keväästä asti ääretön pino tulosteita on koristanut meidän vierashuoneen sänkyä, kun ne on hätäpäissään viimehetken lukujen yhteydessä siihen heitetty.

Aiheeseen liittyvä kuva

Huomasin vanhoja nivaskoja läpikäydessäni sellaisen seikan, että minulle toimii ehkä parhaiten perinteisen almanakan seuranta. On vain raadollisesti läpikäytävä päivittäin läpi mitä, ja miten on edetty. Tälläistä seurantaa tein 2017 syksyllä, ja sieltä onkin parhaat tulokset etenemisvauhdissa. Toki jokaiselle toimii omanlaiset vippaskonstinsa, ja mielelläni kuulisinkin millaisia olette itse kokeneet hyväksi. Nyt on nimittäin tämänkin himosuunnittelijan aika saada sellainen plään aikaiseksi, joka olisi helppo tuoda mukaan käytäntöön.

Mutta edelleen ihan positiivissa tsempeissä mennään. Aikaa kokeeseen on, ja aikaa myös hioa omaa lukutekniikkaa ja motivaatiota. Varsinkin, kun nyt ei tule olemaan taustalla tukena valmiiksi laadittuja ohjelmia, kuten kahtena edellisenä keväänä on. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, vai miten se nyt meni? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti