lauantai 12. lokakuuta 2019

viikko 41

Mukavaa alkanutta sunnuntaita. Tämä päivä lopettaa kivasti viikon 41, ja ajattelin nyt kerrankin postata päivityksen ajallaan, enkä viikkoa myöhässä. :) 

Tällä viikolla julkaistiin viimein tulevan pääsykokeen opiskelijavalinnan kriteerit. Samalla saatiin myös tieto siitä, minä päivänä tuo suuri taistelu jälleen käydään. Ensi vuonna pääsykoe tehdään siis 19.5.2020. Listätietoa kokeesta ja valinnoista löydät esimerkiksi täältä.  Muutoksia opiskelijavalintaan tulee, osittain odotetulla tavalla, mutta nyt annettu päätös vastaa muutamaan kysymyksiin jotka vielä usealla keskustelupalstalla ihmisiä arveluttivat.  Lohdullisesta, ainakin minusta, kuulosti  maininta: Vähintään 49 % hakukohteiden aloituspaikoista täytetään valintakoevalinnassa.

Se, miten tämä vaikuttaa ensikertalaiset vs. uudelleen kouluttautujat akselilla, jäänee nähtäväksi. 

Työn täytteinen viikko on nyt takana.  Vaikka opiskelutunteja ei kertynyt mielettömiä määriä, olen kuitenkin tyytyväinen etenemiseen. Sain raivattua aikaa opiskelulle silloin kun suunnittelinkin, ja tehtävien onnistuminen sujui melko hyvin. Tuntuu, että pääsin taas kiinni opiskelurutiiniin melko hyvin, ja kunhan tämän saa vakiinnetettua, on tähän hyvä rakentaa lisää. 

Tiistaina kävin vähän nuuskimassa millainen fiilis tuolla meidän lääketieteen oppilaitoksen puolella on. Aikani kuljin käytävillä, katselin luokkahuoneita ja piipahdinpa kirjastossakin.  Oli hauska seurata koulun pari kuukautta (?) sitten aloittaneiden uusien opiskelijoiden ja kokeneempien konkareiden tohinoita, ja haaveilla samalla, kumpa minäkin joskus... Käynti oli jotenkin hyvin suloisen karvas. Vaikka olo olikin kun muukalaisella, joka luvatta tungettelee jo tehtävänsä (pääsykokeensa) suorittaneiden mailla, piristi pieni visiitti jotenkin kummasti mieltä. Tuli jotenkin tunne, että juuri tänne minä haluan, keskustelemaan opiskelutovereiden kanssa niistä oikeasti kiinnostavista aiheista. Enkä halua viettää enää yhtään vuotta juntaten fysikkaa, kemiaa tai ekologiaa. Ihmettelin käytäviä ja kirjastoa, hauskasti nimettyjä luokkahuoneita. Oman tavoitteen konkreettinen havainnointi toi jotenkin koko projektin uuteen valoon. Se lääkis ei ole mikään saavuttamaton haavemaailma, vaan ihan oikea rakennus ihan oikeine ihmisineen. 

Kuvahaun tulos haulle doctor meme

Sainpa tehtyä myös kivan irtioton työelämästä. Kävin kokeilemassa miltä tuntuu opetustyö ja sain parin päivän ajan käydä kertomassa yläasteikäisille työstäni terveydenhuollon parissa. Mielenkiintoista oli ne  esiteinien vaihtelevat tavat reakoida itselle varsin arkipäivisiin asioihin. Se ihmettely ja oudoksunta oli jotenkin pysäyttävää, sillä itselle monet asiat tuntuvat niin tavattoman tavallisilta.  Ehkä siinä olisi yksi valttikortti itselle, josta pitää kiinni. 

Olen myös tällä viikolla yrittänyt kiinnittää huomiota opiskelutekniikkaan ja huolellisuuteen tehtävien teossa. Myönnän että suorrittaja-luonteeni on hieman haitannut oppimista, sillä koko ajan on tunne että minun pitäisi vain tehdä enemmän tehtäviä, nopeammin ja nopeammin. Nyt yritän sitten päinvastoin kiinnittää enemmän huomiota laatuun, ja nimenomaan oppia tekemistäni tehtävistä jotain. 

Kuvahaun tulos haulle how to study

Tänään olisi tarkoitus vielä saada vähän tunteja vyön alle. Marssimme yhdessä vanhan ystävän, mutta nyt uuden opiskelutoverin, kanssa kirjastolle lukemaan. Tukiverkostosta on ihan mahdoton apu.  Monet asiat, joita ei itse edes hoksaa kysenalaistaa, tulee toisella kyseenalaistettua, ja päinvastoin. 

Rauhallisuutta opiskeluun! 

Kuvahaun tulos haulle doctor student meme





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti